МЗС Білорусі вручило українському послу ноту протесту

У Білорусі невдоволені заявами зі сторони України
МЗС Білорусі вручило українському послу ноту протесту
Прапор Білорусі (фото з відкритих джерел)
26 Листопада 2020, 12:27
читать на русском

Міністерство закордонних справ Білорусі вручило послу України в їхній країні Ігорю Кизиму ноту протесту.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Білорусі.

Як відомо, сьогодні до зовнішньополітичного відомства Республіки Білорусь викликали посла України Кизима.

Українському дипломату вручено ноту МЗС, в якій білоруська сторона висловила рішучий протест у зв`язку з безперервною серією антибілоруських акцій стосовно посольства Республіки Білорусь в Україні та зажадала забезпечити на належному рівні безпеку дипломатичної місії відповідно до норм Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Послу висловили "крайню стурбованість бездіяльністю компетентних органів України щодо припинення провокацій та відсутністю належних заходів реагування на відповідні офіційні запити білоруської сторони".

Зазначено, що протиправна діяльність радикальних елементів біля будівлі білоруської дипломатичної місії в Києві створює безпосередню загрозу для її функціонування, а також для безпеки співробітників посольства та членів їхніх сімей. Заявлено, що Республіка Білорусь очікує реакції української сторони в зв`язку з провокаціями, що мали місце стосовно почесного консульства Республіки Білорусь у Львові, та виходить із того, що акти вандалізму там будуть належним чином розслідувані, отримають відповідну оцінку правоохоронних органів України, а винні понесуть справедливе покарання, - заявили в МЗС Білорусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Білорусі в Аргентині та за сумісництвом в Республіці Чилі, Парагваї, Перу та Уругваї Володимир Астапенко подав у відставку "у зв'язку з порушенням наймачем законодавства".

1