МЗС вимагає виправити брехню про Україну в угорському підручнику

Йдеться про підручник з географії для восьмого класу в Угорщині
МЗС вимагає виправити брехню про Україну в угорському підручнику
Міністерство закордонних справ України, МЗС України (фото: УНІАН)
7 Вересня 2022, 13:43
читать на русском

В Міністерств закордонних справ України відреагували на ситуацію з угорським підручником, де школярам викладають неправдиву інформацію про Україну.

Як заявив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі "Європейській правді", МЗС України вимагає якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в угорському підручнику з антиукраїнською пропагандою.

МЗС України відомо про ситуацію з підручником географії для восьмого класу в Угорщині, - сказав він.

За його словами, українські дипломати провели зустріч в МЗС Угорщини, під час якої наголосили на неприйнятності подання недостовірних та викривлених фактів про Україну.

Вимагаємо якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в підручнику, - заявив Ніколенко.

Нагадаємо, що у нових угорських підручниках почали знаходити ознаки пропаганди. Як з’ясувалося, освітянська програма вдарила також по Україні – новому об’єкту загальнодержавної ненависті, яку роздуває команда прем'єр-міністра Орбана.

Угорські автори немов позбавили Україну суверенітету над кримськими горами, повідомивши дітям, що Карпати – єдині гори в Україні, "біля підніжжя яких розташовані історичні угорські міста: Унгвар (Ужгород), Мункач (Мукачево), Хуст".

У розділі про новітню історію угорських школярів переконують, що в Україні точиться громадянська війна, до якої росія напевно не причетна.

Читайте також

1