На 45-му році життя помер посол України в Таїланді Андрій Бешта

Дипломат з 1998 року працював у Міністерстві закордонних справ України
На 45-му році життя помер посол України в Таїланді Андрій Бешта
Свічка Фото: Pexels
30 Травня 2021, 12:33
читать на русском

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Бешта помер минулої ночі.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter.

Жахлива новина. Вночі обірвалося життя Посла України в Таїланді Андрія Бешти. Він був доброзичливою людиною та високопрофесійним дипломатом, який віддано служив інтересам нашої держави. Висловлюю щирі співчуття його родині та близьким, - написав президент.

У Міністерстві закордонних справ України висловили глибокі співчуття та повідомили, що посол помер 30 травня на 45-му році.

У 1998 році після закінчення факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Бешта розпочав роботу в МЗС України. Працював у сфері багатосторонніх відносин в центральному апараті МЗС, направлявся в закордонні відрядження до Постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку та Посольства України в Таїланді, був членом української делегації для участі в роботі 67-70-ї сесій Генеральної Асамблеї ООН.
Від листопада 2015 року обіймав посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Таїланд. Від 2017 року був також послом України в Лаосі та М’янмі за сумісництвом.

Андрій Бешта Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Нагадаємо, що 14 лютого у віці 64 років помер посол України в Китайській Народній Республіці Сергій Камишев.

Читайте також

1