На Чернігівщині Герой України збудував собі мавзолей за три мільйони доларів

Будівництво мавзолею тривало майже десять років, нині воно вже на фінальному етапі.
На Чернігівщині Герой України збудував собі мавзолей за три мільйони доларів
Мавзолей Яковишина (Фото: Суспільне)
19 Травня 2021, 00:00
читать на русском

У містечку Бобровиця Чернігівської області керівник сільськогосподарського підприємства "Земля і воля", Герой України Леонід Яковишин збудував собі мавзолей за три мільйони доларів.

Про це повідомило УНІАН.

Місцеві жителі розповідають, що мавзолей споруджено поблизу будинку, де проживає Яковишин.

У нашому містечку є переказ чи навіть легенда, що якийсь священник сказав Леоніду Григоровичу, як тільки завершить роботи, так і завершиться його життя. Тому остаточно мавзолей не добудовують, - поділилася жителька Бобровиці.

Вона вважає, що половина жителів міста, які працюють на підприємстві Яковишина (до 1,5 тисячі осіб плюс їхні родини), ставляться до нього позитивно, хвалять його справи, інша половина, яка незалежна від аграрія, - незадоволені його діями.

Він робить те, що йому вигідно, з чого має зиск, або що хочеться, - зазначила місцева жителька.

Як розповів Яковишин чернігівським журналістам, задум проєкту мавзолею належить йому, за основу взяв мавзолей Наполеона. Будівля прикрашена мармуром, золотом, вітражами і розписами. У мавзолеї будуть встановлені позолочені скульптури Яковишина у 20, 40, 60 та 80 років. Вартість споруди сягає 3 мільйонів доларів. Аграрій очікує, що після його смерті мавзолей буде відкритий для відвідувачів.

Користувачі соцмереж  критично оцінили ідею власника і сам мавзолей. Більшість із них написали, що краще на ці кошти допомогти хворим дітям. Водночас інші кажуть, що Яковишин зміг заробити такі кошти, а тому може розпоряджатися ними на власний розсуд.

Читайте також

1