На чому їздять п'яні водії: поліціянти склали рейтинг автівок

Найчастіше напідпитку дозволяють собі їздити власники ВАЗ
На чому їздять п'яні водії: поліціянти склали рейтинг автівок
Водій, автомобіль (фото: Pexels)
12 Січня 2021, 16:11
читать на русском

Патрульні поліціянти у Львівській області вияснили, на яких автомобілях найчастіше їздять нетверезі водії.

Відділ аналітичного забезпечення підготував антирейтинг порушників. До уваги взяли такі марки автомобілів: ВАЗ, Opel, Skoda, Audi, Volkswagen, Chevrolet, Nissan, Lexus, BMW, Ford, Seat, Honda, Kia, Renault, Tesla, Citroen, Daewoo, Hyundai, Mercedes-Benz, Dacia, Mitsubishi, Peugeot, Toyota, Mazda, Nissan, Fiat, Suzuki, Volvo, Subaru, Rover, Geely, Chery, Chrysler, Smart, Infiniti, Mustang, Alfa Romeo, Jeep, Porsche та Hammer.

При цьому не враховували моделі та рік випуску, а проаналізували протоколи, складені патрульними на нетверезих водіїв за 2020 рік.

Читайте також

Отже, найчастіше водії напідпитку керували автомобілем ВАЗ — було складено 487 протоколів,  на другому місці водії  Volkswagen — 289 протоколів, на третьому - Mercedes-Benz — 171 протокол.

Далі рейтинг виглядає таким чином:

  •  Renault — 170 протоколів;
  •  Opel — 167 протоколів;
  •  Skoda — 137 протоколів;
  •  BMW — 134 протоколи;
  •  Honda — 117 протоколів;
  •  Daewoo — 85 протоколів;
  •  Ford — 81 протокол.

Цей рейтинг умовний, адже в ньому немає усіх марок автомобілів, - зазначають правоохоронці.

Загалом, у 2020 році патрульні Львівської області склали 3205 протоколів на нетверезих водіїв. Що ж до ДТП за участю нетверезих за минулий рік, то на території Львівської області зареєстрували 681 аварію. З них 104 із постраждалими в яких травмувалося 141 особа і загинуло 7 людей.

Цей рейтинг ми показали для того аби спростувати стереотипи, що безвідповідальність водія залежить від марки авто. Наголошуємо, що нетверезий водій є небезпечним для усіх учасників дорожнього руху, - кажуть у поліції.

Нагадаємо, в Україні за 11 місяців минулого року через "п'яне" керування авто сталось понад чотири тисячі ДТП, у яких загинуло 97 людей.

1