На дороги України виїдуть перші "фантомні" патрулі

Нові поліційні авто "Фантом" вимірюватимуть швидкість під час руху
На дороги України виїдуть перші "фантомні" патрулі
“Фантомні” патрулі (скріншот відео Кирила Хомякова)
21 Грудня 2020, 16:39
читать на русском

Національна поліція України отримала перші чотири автомобілі "Фантом" на основі Skoda Kodiaq для вимірювання швидкості під час руху.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Держагентства інфраструктурних проєктів Кирило Хомяков.

Щойно передали 4 автівки, які будуть оснащені інтегрованою системою контролю швидкості рухомих транспортних засобів. Саме завдяки цим системам патрульні зможуть фіксувати порушення швидкості в русі - по ходу патрульного авто, навпроти та навіть позаду, - розповів Хомяков про технічні можливості нових машин.

Перші "Фантоми" зібрані на основі кросоверів Skoda Kodiaq і пофарбовані у сірий колір.

Вартість нових автівок - 3,7 млн грн. Зазначимо, що ці чотири машини -  пілотний проєкт, а в наступному році у Держагентстві планують закупити ще 125 "Фантомів" інших моделей. У поліції закупатимуть різні автівки для того, щоби порушники не могли чітко їх упізнавати серед потоку машин на дорогах.

Як видно на відео, авто не оснащені розпізнавальними знаками. Червоно-сині маячки включатимуть у виключних випадках при затриманні порушників.

Читайте також

Загалом же МВС планує найближчими роками вивести на українські дороги 300 фантомних патрулів, обладнаних подібною апаратурою. Таким чином, майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з кількох частин: стаціонарних камер у місцях підвищеної аварійності, фантомних патрулів і ручних камер TruCam.

Нагадаємо, Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") розробило пропозиції щодо зміни переліку стандартних засобів, які використовують на дорозі для підвищення безпеки дорожнього руху. Ці зміни набули чинності з 1 листопада 2020 року. Тепер, окрім "лежачих поліціянтів", пригальмовувати водіїв будуть острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери і розділювальні смуги

1