На Diia Summit було презентовано нові послуги у Дії

Подібний саміт відбувся вперше з початку повномасштабної війни.
Важливо
На Diia Summit було презентовано нові послуги у Дії
20 Грудня 2023, 07:37
читать на русском

В "Дія" презентували низку нових змін. Від нових послуг та до оновленого дизайну.

Про це повідомляє Telegram-канал Мінцифри та очільника відомства Михайла Федорова.

Так, сьогодні на Diia Summit за участі президента Володимира Зеленського та урядовців презентували нові сервіси для українців. Зауважимо, що подібний саміт відбувся вперше з початку повномасштабної війни. Захід став початком нової сторінки в житті цифрової держави.

"Запустили понад 70 сервісів у застосунку та на порталі Дія, переосмислили платформу "Дія.Освіта", створили основу для електронних реєстрів Дія.Engine. І це лише частина екосистеми "Дія", - акцентував Федоров.

Які сервіси зʼявилися в "Дії"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров озвучив, які нові послуги стали доступними у застосунку держпослуг. Серед них:

  • Внесення змін про ФОП. Відтепер послуга буде автоматичною. Більше не потрібно вказувати податкові дані, коли змінюєте інформацію про ПІБ, місцезнаходження бізнесу, КВЕДи чи контакти. Дія сама підтягне все необхідне з реєстрів, а потім сформує заявку.
  • Перереєстрація авто. Ця послуга кардинально змінює підхід до процесу купівлі-продажу авто. Зробити це можна в кілька кліків у Дії без зайвих перевірок і посередників, що значно прискорює процес та прибирає корупційні ризики.
  • е-Підприємець. Це комплексний сервіс, який дасть змогу за однією заявою отримати одразу 8 послуг, необхідних для запуску чи розвитку власної справи. Зараз сервіс на етапі тестування, проте найближчим часом запрацює для всіх українців.
  • Послуги для моряків. Вони вже можуть подати заяву про отримання кваліфікаційних документів командного складу. А також записатися на кваліфікаційний іспит та подати скаргу на відмову в отриманні кваліфікаційних документів. Зараз у роботі й інші послуги.

"Ці сервіси покажуть зовсім новий підхід до державних послуг, у якому немає місця корупції та бюрократії", - зазначили в Мінцифри.

Протестувати нові послуги можна та оцінити дизайн можна після оновлення додатка.

Також у Мінцифри анонсували, що продовжать трансформацію, і у планах на наступний рік - запуск "Дія.Офісу" та "Мрії".

Нагадаємо, українці продовжують готуватись до можливих блекаутів. Для того, щоб в разі відключення світла всі могли безперешкодно знайти найближчий пункт незламності "Дія" додала кілька нових функцій.

1