На Дніпропетровщині фірма фітнес-тренерки отримала 1,5 мільярди на дороги: кажуть, що "допоміг" голова ОДА

Фітнес-тренерка Яна Хланта є дівчиною голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка
Головне
На Дніпропетровщині фірма фітнес-тренерки отримала 1,5 мільярди на дороги: кажуть, що "допоміг" голова ОДА
Валентин Резніченко (Фото: сторінка Валентина Резніченка у Facebook)
2 Листопада 2022, 13:20
читать на русском

Фірма фітнес-тренера Яни Хланти отримала 1,5 мільярда гривень на ремонт і утримання доріг Дніпропетровської області. Журналісти з'ясували, що посприяв цьому керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резниченко.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєктів "Схеми" і "Українська правда".

Зазначено, що з початку повномасштабної війни Дніпропетровщина витратила на дороги більше державних грошей, аніж усі найбільш постраждалі від бойових дій регіони разом узяті, а саме - 2,3 млрд гривень.

З них 1,5 млрд освоїла приватна компанія "Будінвест Інжиніринг", половина якої записана на тренерку з паверліфтингу з Дніпра Яну Хланту (працює у фітнес-клубі Human).

Журналісти зазначають, що саме від Резніченка залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області.

Як стало відомо, Хланта - близька людина для Резніченка. Жінка користується його автомобілем і отримувала зарплату в його фірмі "Севент Консалтинг Груп". Також вони багато разів разом подорожували за кордон.

Джерела "Схем" повідомили, що Хланта дівчина Резніченка, з якою вони перебувають у стосунках. Сам Резніченко розлучений.

Другу половину компанії, яка освоює мільярди через наближену особу Павла Чухна, можуть контролювати бізнесмени Володимир та Леонід Дубинські, яких США офіційно оголосили у розшук за підозрою у махінаціях з нерухомістю у Каліфорнії. Чухно управляє баскетбольним клубом "Прометей", яким володіє Володимир Дубинський і генеральним спонсором якого є "Будінвест Інжиніринг".

Також відомо, що компанію "Будінвест Інжиніринг" було засновано у 2015 році Воробйовою Іриною Іванівною. Це сталося того ж року, коли Валентин Резніченко вперше очолив Дніпропетровську ОДА.

Нині діяльність вказаної фірми розслідує Бюро економічної безпеки. За матеріалами розслідування, "Будінвест" спрямовувала частину отриманих коштів на "підставну" фірму.

Довідка. Валентин Резніченко народився 1972 року в м. Дніпрі (раніше Дніпропетровськ). У 1994-му закінчив Державну металургійну академію України за напрямом автоматизація технологічних процесів та виробництв, має спеціальність "інженер з автоматизації". У 2018 році – Дніпропетровський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України, здобув ступінь магістра за фахом "державне управління".

Кандидат юридичних наук. Трудову діяльність розпочав 1991 року на посаді техніка відділу автоматизованих систем управління Укрдіпромез. Працював на керівних посадах на різних підприємствах. У 2015 році був призначений головою Запорізької обласної державної адміністрації, а з березня 2015-го до липня 2019 року очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію. Його називають одним з наближених людей до керівника ОП часів Порошенка Бориса Ложкіна.

Читайте також

1