На Донбасі внаслідок обстрілу постраждав український військовий ㅡ штаб

Загалом за минулу добу бойовики шість разів порушували “тишу”
На Донбасі внаслідок обстрілу постраждав український військовий ㅡ штаб
Військовий у зоні ООС на Донбасі Фото: сторінка Міноборони у Фейсбук

У зоні бойових дій на Донбасі 20 жовтня внаслідок обстрілу з боку бойовиків один український військовий дістав акубаротравму (пошкодження вуха). Стан його здоров'я задовільний.

Про це повідомили пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

Військовослужбовця доправили до лікувального закладу. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Читайте також

Загалом за минулу добу бойовики шість разів порушували “тишу”. Так, біля Світлодарська та Майорська бойовики використовували стрілецьку зброю, поблизу Авдіївки застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Також штаб зафіксував на Приазов’ї, у районі Павлополя, проліт безпілотника типу “Квадрокоптер” із перетином лінії розмежування. Українські військові подавили радіоелектронними засобами безпілотник, тепер його неможливо використовувати.

Від початку 21 жовтня у штабі не зафіксували вогневої активності бойовиків.

Нагадаємо, що глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який уже "лежить на столі" й очікує "відповіді від наших візаві". Фінальним етапом цього плану є проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Україна повинна повернути свою територію, забрати контроль над держкордоном і тоді, вже на демілітаризованій зоні, на Донбасі відбудуться демократичні вибори.