На Донеччині знайшли мертвим українського військовослужбовця

Військова прокуратура розглядає кілька версій - самогубство, умисне вбивство та інші
На Донеччині знайшли мертвим українського військовослужбовця
Автомат Калашнікова (фото: УНІАН)
29 Грудня 2021, 12:33
читать на русском

На Донбасі загинув військовослужбовець контрактної служби. Він покінчив життя самогубством.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил у Facebook.

28 грудня Маріупольська спеціалізована прокуратура отримала інформацію про виявлення без ознак життя військовослужбовця військової служби за контрактом, 1985 року народження, уродженця м. Запоріжжя.

Попередньо встановлено, що старший солдат, старший оператор протитанкового відділення роти вогневої підтримки однієї з військових частин, перебуваючи на бойовому чергуванні, покінчив життя самогубством шляхом пострілу в голову з ввіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби.

За фактом загибелі військовослужбовця, Маріупольською спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою "самогубство". Розглядаються також інші версії, у тому числі - умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події.

Нагадаємо, що у Дніпрі у лісосмузі знайдено тіло старшого оперуповноваженого Департаменту захисту національної державності СБУ Дніпропетровської області.

Читайте також

1