На Гаваях туристку оштрафували на 500 доларів за те, що вона торкалась до тюленя

Цей вид зникає, тому перебуває під державним захистом
На Гаваях туристку оштрафували на 500 доларів за те, що вона торкалась до тюленя
Тюлень-монах (фото: Вікіпедія)
31 Липня 2021, 01:24
читать на русском

Туристка у соцмережі опублікувала відео, на якому торкалася тюленя-ченця на пляжі Кауаі, що на Гаваях. На островах це кримінальний злочин, оскільки таких тварин там мало і вони під державним захистом.

Про це повідомляє ABC News.

Після того, як жінка доторкнулася до тварини, та на неї зірвалась. Після цього жінка почала тікати. Згодом вона зі своїм чоловіком вибачилися та повідомили, що люблять Гаваї та не хотіли когось образити.

Водночас влада США заявила, що жінку з Луїзіани, яка відпочивала на Гаваях, оштрафували на 500 доларів після того, як на відеозаписі у соціальних мережах було показано, що вона торкається гавайського тюленя.

Зазначається, що на північно-західних Гавайських островах є 1100 тюленів-ченців і ще 300 на основних Гавайських островах. Там заборонено наближатись до тварин, тим паче торкатися їх.

Зокрема влада попереджає, що люди повинні перебувати на відстані принаймні 15 метрів від тварин або 45 метрів від дитинчат з їх матерями.

Згідно з державними та федеральними законами, торкатися або переслідувати гавайського тюленя-ченця є злочином. Штрафи можуть передбачати до п’яти років ув’язнення та штраф у розмірі 50 тисяч доларів.

Також у травні цього року туриста оштрафували на 500 доларів за те, що той торкнувся спокійного гавайського тюленя-ченця. Його обліковий запис Instagram показує, що мандрівник відвідав Оаху на Гаваях.

Нагадаємо, що у США суд оштрафував мережу магазинів Walmart на понад 125 млн доларів через звільнення жінки із синдромом Дауна.

Читайте також