Ірландія оштрафувала Twitter на 450 тисяч євро

Це перша санкція проти Twitter в рамках нової системи захисту даних
Ірландія оштрафувала Twitter на 450 тисяч євро
Twitter (фото: Pexels)
16 Грудня 2020, 03:12
читать на русском

Ірландська комісія із захисту даних (DPC) оштрафувала американську компанію Twitter на 450 тисяч євро через недостатньо швидке повідомлення про витік даних.

Про це повідомляє агентство Reuters.

У 2019 році в додатку Twitter для Android сталася помилка, через яку деякі захищені твіти користувачів соцмережі були опубліковані. Однак компанія затягнула з повідомленням DPC про цей інцидент.

Twitter пояснювала, що затримка з повідомленням про помилку виникла через непередбачувані обставини, пов'язані з різдвяно-новорічним періодом. В компанії також зазначали, що зробили зміни, які дозволять своєчасно інформувати про подібні інциденти в майбутньому.

Читайте також

Однак, це не врятувало компанію Twitter від штрафу. Спочатку DPC хотіла оштрафувати соцмережу на 150-300 тисяч доларів, але в результаті збільшила штраф через те, що регулятори Австрії, Німеччини та Італії назвали початковий розмір штрафу занадто низьким.

Зазначається, що це перша санкція проти Twitter в рамках нової системи захисту даних Європейського Союзу GDPR.

Нагадаємо, що раніше соціальна мережа Twitter пообіцяла видаляти повідомлення, які ображають людей на підставі расових, етнічних чи національних ознак.