На гірськолижні курорти пускатимуть лише вакцинованих від коронавірусу українців

У готелі селитимуть лише з COVID-документом
Важливо
На гірськолижні курорти пускатимуть лише вакцинованих від коронавірусу українців
Туристи на підіймачі, курорт Буковель (фото: УНІАН)
14 Листопада 2021, 05:36
читать на русском

Українські гірськолижні курорти цього року будуть приймати лише відвідувачів з COVID-документами. Такі ж правила діятимуть і для відвідування канатних доріг.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на зустрічі з журналістами, пише РБК-Україна.

Ми вже прописали у вже чинній постанові, що для вакцинованих гірськолижні курорти в Україні, не тільки Буковель, працюватимуть. І зараз коли продаються, заздалегідь бронюються готелі, то треба це розуміти - щоб потім не було ніяких оскаржень. Вони будуть селити в готелі тільки вакцинованих, - пояснив міністр.

За його словами, необхідність пред'явити COVID-сертифікат буде і для відвідування канатних доріг.

Як це буде працювати далі. Щоб кожен раз не приходити на канатну дорогу і не показувати COVID-сертифікат - якщо ви оселилися в готель, там буде можливість отримати відповідний браслет, в якому буде вказано в якому готелі ви проживаєте і далі ви можете потрапити з цим браслетом на цю лінію, - розповів Ляшко.

Наразі деякі торгово-розважальні центри вже ввели подібну практику. А Міністерство охорони здоров'я співпрацює з Асоціацією готелів, щоб запровадити такі обмеження.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість введення так званої "ковідної амністії". Це означає, що людина зможе вакцинуватись, навіть якщо вона до цього купила COVID-сертифікат.

Читайте також

1