На Харківщині окупанти облаштували концтабір, де катують мирних жителів

Тортурами рашисти змушують українців до співпраці
На Харківщині окупанти облаштували концтабір, де катують мирних жителів
В’язниця (фото: з відкритих джерел)
25 Квітня 2022, 22:07
читать на русском

У приміщеннях заводу на Харківщині окупанти облаштували концтабір, де катують мирних мешканців.

Про це повідомила омбудсман з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

У Вовчанську Харківської області рашисти викрали і вивезли до росії обладнання одного із заводів, а у його приміщеннях влаштували концентраційний табір, де піддають тортурам жителів Харківщини, змушуючи до співпраці.

Подібні дії окупанти здійснювали і в захопленому Ізюмі для "мобілізації" місцевого населення. Попри це, люди тримаються і чинять спротив вступу до армії окупантів.

Дії рф є воєнним злочином та злочином проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 та 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та статті 5 Європейської конвенції з прав людини, - наголосила Денісова.

Омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини росією в Україні.

Нагадаємо, що максимум через три тижні почне згасати активна фаза війни росії проти України. Подальший розвиток подій залежить від мирних переговорів.

Читайте також

1