На Харківщині орки "демілітаризували" музей Сковороди, а на Полтавщині - сільську інфраструктуру (відео, фото)

Вночі рф знову завдала ракетних ударів по Україні
Головне
На Харківщині орки "демілітаризували" музей Сковороди, а на Полтавщині - сільську інфраструктуру (відео, фото)
7 Травня 2022, 11:16
читать на русском

У ніч на 7 травня на Харківщині знищили Національний музей Григорія Сковороди. У приміщення музею потрапила ворожа ракета.

Про це повідомили в ДСНС Харківської області.

Пожежа, що спалахнула після удару, охопила всі приміщення музею. Станом на зараз її загасили.

Внаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який цієї ночі залишився охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні.

Музей розташований у с. Сковородинівка. Це був маєток XVIII століття, у якому останні роки свого життя працював та біля якого був похований Григорій Сковорода. Цієї зими в Україні на державному рівні відзначатимуть 300-річчя з дня народження українського філософа.

Крім того, повідомляють, що вночі російські війська завдали ракетного удару по Краснограду на Харківщині. За попередніми даними, загиблих та поранених немає.

Окрім Харківщини, російські війська ракетами обстріляли Полтавщину: поцілили по інфраструктурі Карлівки. Інформацію про загиблих та поранених уточнюють, повідомив голова ОВА Дмитро Лунін.

Нагадаємо, вранці 5 травня російські окупанти вдарили ракетами по цивільній інфраструктурі Краматорська, внаслідок цього серед мирних жителів є постраждалі. Також зруйновано житлові багатоповерхівки, школу та садок.

Читайте також

1