На Харківщині підірвано три мости, необхідні для контрнаступу ЗСУ, - CNN

Це може ускладнити українським військовим перехід через річку Сіверський Донець
Важливо
На Харківщині підірвано три мости, необхідні для контрнаступу ЗСУ, - CNN
Росіяни підірвали три мости у Харківській області / Фото: CNN
13 Травня 2022, 15:57
читать на русском

У Харківській області після відступу російських окупантів підірвано три мости, які необхідні для контрнаступу українських сил. Два з них проходять через річку Сіверський Донець, ще один – через Печенізьке водосховище.

Як повідомляє CNN, руйнування мостів може значно ускладнити українським військовим перехід через річку Сіверський Донець.

Водночас супутникові знімки BlackSky, датовані 12 травня, свідчать про це. На фото видно обвалені ділянки мостів через Сіверський Донець в районі сіл Рубіжне і Старий Салтів за 16 км на південь від російського кордону.

Обидва населені пункти були нещодавно звільнені від окупантів українськими військами.

Міст біля села Рубіжне / Фото: BlackSky

Як свідчать інші супутникові фото, зроблені Європейським космічним агентством 8 травня, міст через Печенізьку ГЕС також підірвано. На півночі залишаються лише два невеликі мости через річку – в окупованих селах Огорцеве та Бугроватка.

Як наголошує CNN, підрив трьох названих мостів може сповільнити темпи українського наступу.

Крім цього, основні російські шляхи постачання, які потрібні для наступу РФ у районі Ізюма та Луганської області, проходять на схід від річки Сіверський Донець у Харківській області.

Малоймовірно, що українці несуть відповідальність за їхнє руйнування. Мости надто важливі для їхнього контрнаступу та націлювання на лінії постачання, – зазначає видання.

Нагадаємо, що російські військові просуваються Україною шляхом стирання населених пунктів, коли вже українським солдатам навіть немає де оборонятись. Це займає у рашистів тижні й просто фізично вони так воювати не можуть довго. Ймовірно, через 7-10 днів вони змінять свою тактику.

Читайте також

1