Українські бійці перейшли до контрнаступу на двох напрямках - Залужний

Запеклі бої точаться в районі Попасної, Кремінної і Торського
Головне
Українські бійці перейшли до контрнаступу на двох напрямках - Залужний
Війна на Донбасі, українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
5 Травня 2022, 18:58
читать на русском

Збройні сили країни перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках.

Про це головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний розповів голові об’єднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі.

Поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках, - написав він  (досьє Залужного)у Телеграмі.

Він розповів Міллі про поновлення застосування російським агресором крилатих ракет.

Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні. Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. Станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним, - зазначив Залужний.

Він подякував партнерам України за надану допомогу та розповів, що українські воїни успішно опановують нові види озброєння та техніки.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що російська федерація не обмежиться війною на території України, до нападу слід готуватися Казахстану та Молдові.

Читайте також

1