На Херсонщині поліцейські незаконно заробляли 25 тисяч гривень щодня

Вони вимагали по 500 гривень з великогабаритних машин за безперешкодне перевезення перегрузу
На Херсонщині поліцейські незаконно заробляли 25 тисяч гривень щодня
Затримані (фото: СБУ)
30 Серпня 2021, 17:19
читать на русском

Служба безпеки України викрила злочинну схему, де троє співробітників Управління патрульної поліції в Херсонській області вимагали по 500 гривень з великогабаритних машин за безперешкодне перевезення понаднормових вантажів. Ця схема приносила поліцейським прибуток у розмірі 25 тисяч гривень щодня.

Про це повідомили в СБУ.

Поліцейські "перевіряли" вантажівки на "перегруз" на стаціонарних постах габаритно-вагового контролю. Допомагав "знімати данину" з водіїв місцевий підприємець - посередник, - йшлося в повідомленні.

Як зазначалося, ця схема тривала з жовтня 2020 року. Двох учасників злочинної схеми затримали.

Наразі тривають обшуки в приміщенні Управління патрульної поліції області, на стаціонарних постах здійснення габаритно-вагового контролю та за місцями мешкання учасників схеми. СБУ вилучила велику кількість готівки та платіжні картки, через які проходило більшість розрахунків.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для виявлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочину, - сказали в СБУ.

Нагадаємо, у центрі Кропивницького силовики знайшли великий тайник зі зброєю. Серед вилученого – реактивні протитанкові гранати та ящик набоїв до автомата Калашникова.

Читайте також

1