На Херсонщині знайшли рекордний посів конопель вартістю понад 300 мільйонів (відео)

Наркоплантацію ретельно доглядали та охороняли
На Херсонщині знайшли рекордний посів конопель вартістю понад 300 мільйонів (відео)
Конопляне поле (фото: Нацполіція)
26 Липня 2021, 14:35
читать на русском

На території Чаплинської територіальної громади Херсонщини знайшли посів конопель, якими був засаджений гектар поля. Загальна вартість коноплі становить 300 мільйонів гривень.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Херсонської області.

Наркоплантація ретельно доглядалася та охоронялася. Загалом правоохоронці вилучили з поля 34700 кущів нарковмісних рослин.

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап, наркоплантація знаходилася на території зруйнованої птахофабрики поблизу с. Преображенка. Рослини, які є гібридною коноплею із підвищеним вмістом канабіноїдів, були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки. Вздовж рядків із коноплею було прокладене крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур'янів. З метою завчасного виявлення появи сторонніх осіб зловмисники неподалік від посіву встановили сторожову вежу, з якої черговий, озброєний гладкоствольною мисливською рушницею, цілодобово здійснював спостереження за земельною ділянкою.

Поліціянти затримали чотирьох громадян, віком від 26 до 57 років, які обґрунтовано підозрюються в причетності до незаконного вирощування наркотичних рослин, які оцінюються в суму понад 300 мільйонів гривень. Наразі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчо-розшукові заходи тривають. Встановлюються власник земельної ділянки, організатор злочинної групи та шляхи реалізації наркосировини. Також вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів в вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у місті Лубни Полтавської області двоє пенсіонерок організували виробництво і збут наркотиків, на чому заробили понад пів мільйона гривень.

Читайте також