У Дніпропетровській області СБУ затримала контрабандистів наркотиками до країн ЄС

Щомісяця комерсанти заробляли понад 100 тисяч грн
У Дніпропетровській області СБУ затримала контрабандистів наркотиками до країн ЄС
Фото: СБУ
24 Червня 2021, 04:02
читать на русском

Служба безпеки України припинила діяльність злочинного угруповання, яке здійснювало контрабанду наркотиків до країн ЄС та пострадянського простору. Контрабандний канал функціонував протягом 2020-2021 років, а щомісячний дохід "ділків" сягав понад 100 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Попередньо слідство встановило, що організатором контрабанди є мешканець Дніпропетровської області. Наркотичні засоби та психотропні речовини він отримував з інших регіонів України через пошту.

Потім "ділок" шукав клієнтів через мережу Інтернет. Його "цільовою аудиторією" були мешканці європейських та пострадянських країн. Діючи на запит клієнтів, фігурант ділив гуртові партії наркотиків і психотропів на маленькі порції і відправляв їх поштою.

До асортименту контрабандистів входили метадон, PVP (один з різновидів синтетичних психостимуляторів), амфетамін та інші заборонені речовини.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили:

  • майже 1 кг заборонених речовин, готових до відправки;
  • ваги та пакувальну тару;
  • засоби зв’язку та сім-карти,
  • гроші, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ повідомили організатору контрабандного каналу про підозру за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Судом зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що силовики України та Молдови спільно викрили групу контрабандистів, яка налагодила схему перевезення через територію України героїну з Ірану до Євросоюзу.

Читайте також