Возили героїн у будматеріалах: силовики затримали міжнародних контрабандистів (відео)

Контрабандисти систематично возили через Україну наркотики з Ірану до ЄС під виглядом будматеріалів
Возили героїн у будматеріалах: силовики затримали міжнародних контрабандистів (відео)
Вилучений у контрабандистів героїн (Фото: офіс генпрокурора)
22 Червня 2021, 14:44
читать на русском

Силовики України та Молдови спільно викрили групу контрабандистів, яка налагодила схему перевезення через територію України героїну з Ірану до Євросоюзу.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

За інформацією слідства, громадяни Туреччини та Молдови налагодили схему постачання героїну з Ірану до країн Євросоюзу через територію України, у тому числі через окупований Крим.

Злочинці створили фіктивні фірми, які нібито займалися вантажними перевезеннями будматеріалів. Наркотики приховували в спеціально виготовлених муляжах – порожнистій цеглі, і разом з іншими будматеріалами на вантажівках транзитом переправляли до Молдови. Там для зберігання героїну орендували склад, де фасували героїн для подальшого відправлення до країн Євросоюзу.

Після проведення контрольного постачання наркотиків через територію України до Молдови, правоохоронці вилучили 1092 брикети з героїном загальною вагою 235 кг, вартість якого на "чорному" ринку становить понад 10 млн євро.

Нагадаємо, у місті Лубни Полтавської області двоє пенсіонерок організували виробництво і збут наркотиків, на чому заробили понад пів мільйона гривень.

Читайте також