На Херсонщині ЗСУ провели тренування з нанесення ракетних ударів - фото, відео

Тренування відбулося в умовах максимально наближених до бойових
На Херсонщині ЗСУ провели тренування з нанесення ракетних ударів  - фото, відео
Тренування ЗСУ (фото: Міноборони)
6 Жовтня 2021, 17:49
читать на русском

На одному з полігонів бойової підготовки в Херсонській області ЗСУ провели тренування з нанесення ракетних ударів по ворогу з тактичних ракетних комплексів Точка-У.

Про це повідомили в пресслужбі Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Екіпажі тактичних ракетних комплексів "Точка-У", що підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та несуть бойове чергування на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, за сигналом здійснили марш, зайняли вогневі позиції та відпрацювали точне наведення на цілі, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що тренування відбулося в умовах максимально наближених до бойових.

Під час тактико-спеціальних навчань розрахунки ТРК "Точка-У" продемонстрували вмілі дії з підготовки вихідні даних для ракетної стрільби, переведення комплексів з похідного положення в бойове, а також перевантаження ракети з транспортно-заряджаючої машини на пускову установку, - сказав командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, підрозділ вийшов у район бойового застосування та здійснив топографічну прив’язку перед проведенням поодиноких і групових пусків по місцях зосередження повітряного та морського десанту умовного противника.

Проте військові змінили позиційний район і здійснили умовні пуски по ракетних комплексах, аеродромах, захищених об'єктах і командних пунктах для того, щоб вийти з-під можливого удару.

Бойові розрахунки ракетного підрозділу відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, а також з відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, у червні на півдні України відбулися тактико-спеціальні тренування підрозділів, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України.

Читайте також

1