На Кіровоградщині хотіли створити фейкові ОТГ (фото)

Зловмисники планували дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні
На Кіровоградщині хотіли створити фейкові ОТГ (фото)
Фейкова ОТГ на Кіровоградщині (Фото: СБУ)
13 Травня 2021, 19:27
читать на русском

СБУ припинила діяльність злочинців, які хотіли створити на території Кіровоградської області незаконні органи місцевого самоврядування.

Про це повідомила СБУ.

Попередньо учасники групи намагалися сформувати на території області кілька фейкових ОТГ для привласнення повноважень офіційних територіальних громад. Для цього вони провели "установчі збори", на яких вирішили створити псевдоутворення і призначити "керівників".

Встановлено, що за допомогою підроблених документів і печаток зловмисники планували взяти під контроль майно і природні ресурси на території кількох селищ регіону.

Під час обшуків за місцями проживання організатора та двох активних учасників угруповання правоохоронці знайшли:

  • документацію фейкових ОТГ;
  • фіктивні посвідчення "депутатів";
  • засоби зв’язку та комп’ютерну техніку, яку ділки використовували для виготовлення підробленої документації.

У межах кримінального провадження за ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

Нагадаємо, торік у жовтні Служба безпеки України у Хмельницькому заблокувала створення фейкової міської ради. Злочинці хотіли розхитати суспільно-політичну ситуацію у країні.

Читайте також

1