На кордоні Таджикистану та Киргизстану сталася перестрілка

Обійшлося без постраждалих
На кордоні Таджикистану та Киргизстану сталася перестрілка
Зброя Фото:Tima Miroshnichenko з Pexels
14 Вересня 2022, 11:33
читать на русском

У середу, 14 вересня на кордоні Таджикистану та Киргизстану сталася перестрілка. За попередніми даними, постраждалих в інциденті немає.

Про це повідомляє "Радіо Азаттик" з посиланням на прикордонну службу ДКНБ Киргизстану.

Зазначається, що  біля Булак-Баші Баткенського району Баткенської області наряд Прикордонної служби Киргистану виявив прикордонний наряд Таджикистану.

За даними відомства, прикордонники РТ ігнорували вимоги залишити територію та відкрили вогонь. У відповідь прикордонники ПС ДКНБ КР також застосували зброю.

Прикордонна служба Киргизстану зазначає, що таджицька сторона застосувала міномети.

За попередніми даними, постраждалих та поранених з киргизького боку немає.

Прикордонники Таджикистану заявили, що 14 вересня приблизно о 07:15 службовці прикордонного посту "Булакбоші" Баткенського прикордонного загону КР здійснили чотири постріли з міномета у бік прикордонної застави "Кех" загону "Ісфара" республіки Таджикистан - "без жодних причин обстріляли з використанням ПК, АК та іншої вогнепальної зброї".

Прикордонні війська ДКНБ Таджикистану також стверджують, що "в цю місцевість Киргизькою Республікою було перекинуто додаткові військові сили та засоби".

Нагадаємо, 13 вересня збройний конфлікт стався на кордоні між Вірменією та Азербайджаном. Внаслідок інциденту було вбито 50 громадян Азербайджану та 49 - Вірменії.

1