На кордоні з Румунією викрили 20 українців із підробленими результатами ПЛР-тестів

Усіх пред'явників липових довідок передали поліції
На кордоні з Румунією викрили 20 українців із підробленими результатами ПЛР-тестів
Прикордонник в респіраторі. Фото: УНІАН
24 Жовтня 2020, 18:31
читать на русском

На українсько-румунському кордоні упродовж останніх трьох діб фіксується висока активність громадян, які повертаються з-за кордон із підробленими результатами ПЛР-тестів. Прикордонники вже викрили 20 порушників.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Загалом з 22 по 24 жовтня в пункті пропуску "Порубне" під час оформлення осіб на в’їзд в країну прикордонники виявили 20 громадян, які на контроль разом із паспортами пред’явили підроблені довідки результатів ПЛР тестів, - йдеться в повідомленні.

Усіх українців-порушників передали представникам Національної поліції.

Йдеться про кримінальне порушення за ознаками ст.358 ККУ - "Підроблення документів". Санкція статті передбачає штраф або арешт до шести місяців, або обмеження волі до двох років.

Читайте також

Нагадаємо, що на кордоні з Угорщиною черга із двох сотень автомобілів.

Нагадаємо, пресслужба Державної прикордонної служби України повідомила, що українські прикордонники в своїй роботі використовують новітні технічні прилади на віддалених та важкодоступних ділянках місцевості кордону. На кордоні встановлені безпровідні системи спостереження - фотопастки.

У Сумській області прикордонники затримали 17-річного севастопольця, який нелегально перейшов кордон з РФ, оскільки хоче навчитися в Україні.