На крадіжці катера вартістю понад 2,5 млн грн затримано голову Білгород-Дністровської райради

Затриманий Григорій Мельниченко, є зятем ексочільника Одеської ОВА Сергія Гриневецького
На крадіжці катера вартістю понад 2,5 млн грн затримано голову Білгород-Дністровської райради
12 Серпня 2023, 11:31
читать на русском

В Одеській області голову однієї з райрад затримали за те, що він вкрав катер вартістю понад 2 млн гривень. Катер UMS (Tuna) 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом депутат сховав на території рибацького комплексу.

Про це повідомляє  МВС України.

Так, дізнавшись про те, що в одному з одеських яхт-клубів є швидкісний катер, що був у власності Державної екологічної інспекції, посадовець вмовив держекоінспектора вивезти майно, нібито для збереження його від ворожих обстрілів.

"Катер сховали на території рибацького комплексу", - розповіли в поліції, додавши, що чиновник навіть залишив розписку в отриманні держмайна на КПП, але вказав у ній дані зовсім іншої людини.

Для цього він підшукав втрачений чужий паспорт та скористався ним. У розписці про отримання вказав дані іншої особи і перевіз судно у "безпечне" місце на територію заводу у місті Біляївка.

"Відтак своїми діями фігурант спричинив Державній екологічній інспекції понад 2 млн 690 тис. гривень матеріальних збитків", - додали в поліції.

Чоловіка затримали. Наразі правопорушнику повідомили про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Додамо, що затриманий Григорій Мельниченко, є зятем ексочільника Одеської ОВА Сергія Гриневецького.

Нагадаємо, днями працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міськради на Вінниччині від забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ", який замовив вбивство іншого депутата цієї місцевої ради.