На Луганщині терористи хотіли отруїти хлором українських військових (фото)

Злочин вдалося попередити українським силовикам
На Луганщині терористи хотіли отруїти хлором українських військових (фото)
Затримання членів терористичної організації (Фото: СБУ)
28 Квітня 2021, 18:14
читать на русском

На Луганщині викрили терористичну групу, яка планувала розпилення хлору в приміщеннях, де перебувають військовослужбовці, щоби заподіяти шкоду їх життю та здоров’ю.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ Збройних Сил України.

У двох учасників групи вилучено засоби і знаряддя для збору та передачі співробітнику так званого Міністерства держбезпеки "ЛНР" інформації щодо оборонної сфери. Інформацію про розташування оборонних об’єктів, позиції Збройних Сил України та передислокацію військової техніки вони отримували, в тому числі від військовослужбовця ЗСУ.

Наразі організатора групи затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, 22 квітня 2021 року на території військової частини у місті Рубіжне Луганської області зайнялися бензовози. Внаслідок пожежі троє військовослужбовців отримали опіки різного ступеня тяжкості, наразі вони отримують медичну допомогу в міській лікарні.

Читайте також

1