На параді до 30-річчя Незалежності українські військові крокуватимуть по-новому

Відтепер вояки підійматимуть ноги на 10 сантиметрів нижче
На параді до 30-річчя Незалежності українські військові крокуватимуть по-новому
Репетиція військового параду (Фото: Фейсбук)
27 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

Українські військові відпрацьовують новий стройовий крок на військовому параді з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомили в службі зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України.

Тренування відбуваються в окремому президентському полку імені гетьмана Богдана Хмельницького. Участь у заходах взяли представники різних видів та родів Збройних Сил України та сектору безпеки та оборони України.

Основною метою заходу стало доведення до учасників заняття вимог керівних документів щодо організації та методики проведення занять зі стройової підготовки.

Присутнім продемонстрували рух старого та нового стройового кроку одинично та у складі шеренг, парадного розрахунку. Військовослужбовці рухалися зі швидкістю 110 кроків за хвилину, а довжина кроку становила 70-80 см. Основною відмінністю стало те, що тепер військовослужбовці, які рухаються стройовим кроком підіймають ногу на 10-15 см від землі, замість раніше визначених 15-20 см.

Також на плацу Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького продемонстрували проходження урочистим маршем новим стройовим кроком у складі командної, прапороносної груп, та парадного розрахунку з п’яти шеренг.

Нагадаємо, у Києві до тридцятиріччя незалежності України відбудеться військовий парад на Хрещатику та Майдані Незалежності у 2021 році. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський. Організацію та проведення військового параду до 30-ї річниці незалежності поклали на Кабінет міністрів України.