На Львівщині та Полтавщині знайшли старовинні артефакти - відео

Керамічним артефактам понад сім тисяч років
На Львівщині та Полтавщині знайшли старовинні артефакти - відео
Керамічний артефакт (скрін з відео)
28 Вересня 2021, 11:47
читать на русском

На Львівщині та Полтавщині працівники Науково-дослідного центру "Рятівна археологічна служба" виявили старовинні керамічні артефакти, найдавнішим з яких понад сім тисяч років.

Про це повідомили в Укравтодор.

Йдеться про фрагмент горщика. Артефакт належить до доби неоліту. Це одна з найстаріших знахідок керамічних виробів на території Західної України, - сказав Богдан Сало, молодший науковий співробітник "Рятівної археологічної служби".

Зазначили, що керамічні артефакти знайшли під час розкопок поблизу трас Н-31 Дніпро - Решетилівка (у межах Полтавської області) і Т-14-25 на ділянці Жовква - Кам'янка-Бузька (Львівська область).

Загалом у колекції кераміка від доби неоліту і до кінця XVII ст.

Для науковця-археолога кераміка - це є просто клондайк інформації. Знайшовши навіть невеличкий фрагмент, перед нами відкривається цілий світ давньої людини. Ми можемо зрозуміти, як вона жила, чим користувалась у повсякденному житті, і навіть - у що вона вірила, - додав Богдан Сало.

Нагадаємо, на Буковині історики та археологи вивчають одне з найбільших в України поселень епохи пізньої античності, яке належить до періоду розпаду Римської імперії.

Читайте також

1