На Львівщині заступник голови РВА завдав бюджету України понад 25 млн грн збитків

Посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю
На Львівщині заступник голови РВА завдав бюджету України понад 25 млн грн збитків
16 Листопада 2023, 15:38
читать на русском

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР викрили на злочинній діяльності ексочільника одного з навчальних центрів Національної гвардії. Наразі він обіймає посаду першого заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині.

Про це повідомила СБУ.

Перебуваючи командиром військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю.

Встановлено, що військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн.

Таким чином незаконна діяльність фігуранта призвела до завдання збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн.

За даними слідства, посадовець уклав цю угоду попри те, що декілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків постачання та оціночної вартості РГС.

На підставі зібраних доказів чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану). З власних джерел нам стало відомо, що затриманим є Михайло Кулик, заступник голови Золочівської РДА.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу ‒ тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності причетних до нього осіб.

Нагадаємо, у Києві викрито другого секретаря з консульських та адміністративних питань Посольства України в одній із країн Центральної Азії, яка організувала міжнародний "трафік".

Читайте також

1