Записав автопарк на бабцю: стали відомі нові подробиці про співробітника СБУ Дмитра Сівака, який влаштував бійку через пісні Михайла Круга

У СБУ розпочали службове розслідування щодо Дмитра Сівака
Записав автопарк на бабцю: стали відомі нові подробиці про співробітника СБУ Дмитра Сівака, який влаштував бійку через пісні Михайла Круга
14 Листопада 2023, 16:42
читать на русском

У родичів контррозвідника СБУ Дмитра Сивака, який був учасником бійки у ресторані Вінниці через російський шансон, виявили дорогі автомобілі та мотоцикл, записані на його бабусю та батька.

Про це повідомляє "Центр протидії корупції".

На родину Сивака зокрема записані мінівен Volkswagen Caravelle 2018 року випуску, Volkswagen e-Golf 2019 року та мотоцикл BMW R 1250 RT 2019 року. Мінівеном Volkswagen Caravelle від 2021 року володіє бабуся контррозвідника Богдана Сивак.

"За нашими приблизними підрахунками, на момент купівлі аналогічне авто могло коштувати до $40-45 тисяч. 75-річна жінка на цьому авто не їздить і, за нашими даними, ніколи не їздила", – запевняють у ЦПК.

За даними Центру, від 2020 року на батька контррозвідника Руслана Сивака записані авто Volkswagen e-Golf 2019 року випуску (зараз такі машини продають у діапазоні 20 тис. дол.), а від 2021 року – мотоцикл BMW R 1250 RT 2019 року випуску (зараз такий продають за майже 17 тис. дол.).

"При цьому, жодних даних про те, що бабуся чи батько Дмитра Сивака мали чи мають бізнес, у реєстрах немає", – звернули увагу в ЦПК.

У ЦПК також заявили, що потім Сивак скерував до них свого адвоката і переконував, що такі публікації "не на часі робити. Є ж інакші справи в країні".

Також стало відомо, що підрозділами внутрішньої безпеки СБУ проводиться службове розслідування щодо фігуранта бійки через шансон Дмитра Сівака.

"Така поведінка не гідна військового, особливо в той час, коли тисячі доброчесних і патріотичних співробітників СБУ борються з ворогом, воюють на фронті та наближають Перемогу України. Наразі дану особу "відсторонено від виконання службових обовʼязків та виведено в розпорядження", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, 4 листопада у ресторані Вінниці через російський шансон побилися дві компанії: працівників військової контррозвідки СБУ та військового. Вони одночасно відзначали дні народження у різних залах. Пізно ввечері музику в одному залі вимкнули, і з другого почули пісні Круга. Компанія військового-іменинника зайшла до СБУшників і зробила їм зауваження. Ті його проігнорували, як і працівники закладу, після чого почалася бійка.  Поліція порушила кримінальну справу за статтею про хуліганство.

1