На Львівщині затримали бус із 4,5 тисячами банкнот і монет

Крім того, в бусі знайшли біжутерію та вісім старовинних годинників
На Львівщині затримали бус із 4,5 тисячами банкнот і монет
Конфісковані монети (Фото: ДПСУ України)
27 Січня 2021, 19:29
читать на русском

На КПП "Краківець" на кордоні з Польщею, під час огляду мікроавтобуса марки "Рено", прикордонники знайшли монети та купюри різних країн, років випуску та номіналу, медалі і старовинні годинники.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Загалом у бусі, яким керував 36-річний українець, правоохоронці виявили 2025 монет різних номіналів та виробників, біжутерію (шпильки, браслети, намиста) у кількості – 140 шт., 8 старовинних наручних та кишенькових годинників, а також понад 2400 банкнот різних країн та номіналів та 215 монет у футлярах.

Ці предмети можуть становити культурну та історичну цінність. Наразі увесь крам передали митникам для проведення експертизи і документального оформлення.

Читайте також

Нагадаємо, на лінії розмежування прикордонники спіймали українця, який на тимчасово окуповану територію Луганської області намагався незаконно провезти давні ікони та книги, що можуть становити культурну цінність.

У сумці громадянина знайшли предмети старовини, датовані початком XIX та XX століття. Прикордонники знайшли ікону св. Феодори (1800 р.), книгу "Лукреций о природе вещей" (1913 р.), "Географічний атлас" (1890 р.), "Псалтирь" (1898 р.), ікону Ісуса Христа (рік не відомий). Ці предмети можуть становити історичну чи іншу культурну цінність, а також заборонені для переміщення через лінію розмежування.

1