На Миколаївщині волонтери організували пральню для військових

Волонтерський проєкт надає допомогу військовослужбовцям ЗСУ, ТРО, НГУ
Ексклюзив
На Миколаївщині волонтери організували пральню для військових
Пральня у Миколаєві (Фото: Олександр Діордієв)

Чистий та охайний український воїн, це не тільки завдання командира. Спільними зусиллями ГО "Агенція регіонального розвитку Причорномор'я" волонтерського штабу Миколаївщини, та небайдужим громадянам міста та всієї України вдалося в короткі строки створити волонтерську пральню. Бо ж охайний вигляд  українських воїнів завжди вирізняється поміж чухонців з орками з півночі.

Про це пише Парламент.ua.

Волонтери зазвичай не тільки логістичний "чаклун" що знаходить й підвозить самі важливі речі, але й фахівець з побутових послуг. А яка послуга потрібна на війні завжди? Пральня! Тут можна тепер випрати і, одразу, висушити носильні речі, є і сушильні машини, щоб процес відбувався максимально швидко.

Миколаївський проєкт став можливий за допомогою київського офісу Electrolux та  заводу Electrolux у Івано-Франківську. За допомогою містян волонтерам вдалося зібрати необхідні дрібнички для облаштування пральні: дезінфекційні засоби, швабри, відра, совки, прищіпки та мотузки і, навіть, стільці та вішак для одягу. Магазин “Склад чистоты” допоміг пральним порошком, милом та деззасобами. Пральню облаштували менш як за тиждень.

Пральня у Миколаєві (Фото: Олександр Діордієв)

Волонтерська пральня працює щодня з 9:00 до 17:00. Крайній запис о 16:00, щоб встигнути випрати і висушити речі. Обов'язковий попередній запис за телефоном, що знають в частинах, що боронять місто, немає власних стаціонарних пралень. Це необхідно ще й через проблеми з водою, які з`явилися у місті після чергового обстрілу орків.

Точне місце розташування пральні повідомляють під час попереднього запису.  

Нагадаємо, в Одесі для домашніх собак та їхніх власників організували безкоштовні курси, аби долучити їх до патрулювання вулиць.

1