В Одесі оголосили "собачу мобілізацію" (фото)

Після проходження курсів собаки патрулюватимуть одеські вулиці
Ексклюзив
В Одесі оголосили "собачу мобілізацію" (фото)
Фото: Суспільне Одеса

Давній друг людини - собака - може допомогти  у час війни. В Одесі, де дуже люблять заводити цих тварин днями оголосили "собачу мобілізацію". Для домашніх песиків організували безкоштовні курси, аби долучити їх до патрулювання вулиць. 

Про це пише Парламент.ua.

Для собак заняття проводять представники Школи службового собаківництва при Міжнародній поліцейській корпорації. Основний напрям навчання – виявлення вибухівки.

Фото: Суспільне Одеса

Службовий собака Патрульної поліції, голландська вівчарка на прізвисько Ларі, по запаху знаходить предмети. Вона натренована шукати й вибухівку. Команди песику віддає інструктор-кінологиня Емма Морозова.

Собака пройшов загальний курс дресування, далі на пошук людини вихований, працює на пошук вибухівки. У патрульній поліції не дуже довго працює. Ларі ще молода, їй два з половиною роки й працює вже два роки десь, – говорить жінка.

Фото: Суспільне Одеса

Зараз більшість службових собак патрульних перебувають на передовій та допомагають військовим. За словами оперативного співробітника поліції Євгена Манохіна, власникам тварин запропонували ці заняття, аби надалі вони могли приєднатися до патрулювання міста.

Буквально нещодавно ми оголосили так звану мобілізацію собачників із домашніми улюбленцями, для того, щоб людей ставало більше й вони долучалися до нашої діяльності. Сьогодні зібралися люди, які відкрили наш призов, – зазначили в поліції Одеси. - Дуже радіємо, якщо  після навчання собаки можуть виявляти диверсантів та мародерів.

Фото: Суспільне Одеса

Курси  проводять не лише для собак, а й для їхніх власників. Людей вчать правильно давати команди тваринам.

Команди жестами. Треба правильно показати те, що хочеш донести до собаки, – сказав Іван, який привів на навчання свого собаку.

Курс з дресування будуть проводити тричі на тиждень протягом місяця. А потім - вони вийдуть на вулиці міста.

Фото: Суспільне Одеса

Нагадаємо, в Одесі на Молдаванці  налагодили виробництво простих перископів. Обладнання дуже легке, недороге і потрібне для різних підрозділів. Перископ дозволяє безпечно подивитися за межі укриття згори або збоку. Наразі забезпечуються ними одеські й миколаївські підрозділи які залучені у бойових діях.

1