В Одесі навчилися виготовляти перископи із сантехнічних труб та дзеркал

Уже понад 2000 таких перископів поїхали на фронт
Ексклюзив
В Одесі навчилися виготовляти перископи із сантехнічних труб та дзеркал

В Одесі на Молдаванці  налагодили виробництво простих перископів. Обладнання дуже легке, недороге і потрібне для різних підрозділів. Перископ дозволяє безпечно подивитися за межі укриття згори або збоку. Наразі забезпечуються ними одеські й миколаївські підрозділи які залучені у бойових діях. Огляд позицій ворога - важливий елемент оперативно-тактичних дій, як при обороні, так і у наступі.

Про це пише Парламент.ua.

Методика виробництва дуже проста, виготовляти можна з мінімальним набором обладнання.  Як завжди в Одесі не стали довго “заморочуватися”, а взяли найпоширеніші витратні матеріали: сантехнічні труби, два дзеркала та ізострічку або сантехнічний скотч. 

Вже вироблено понад 2000 перископів. Коли їх відправили одеситам на “передок” до околиць Миколаєва й використали, то моментально оцінили виріб. Маленький лайфхак рятує солдата, який має безпосередній контакт з ворогом. Що ще треба?

Відгук з фронту дав старт серійному виробництву народних перископів. Виконати замовлення можна в кожному гаражі, чи цеху. Тепер тільки стикнулись з дефіцитом нових каналізаційних труб, точніше - кутиків… Але маючи під боком кордон з ЄС - це дуже швидко вирішуємо завдання. Складові народного перископа з Одеси: труба 50 мм, кутик (отвод) 50 мм /90 град.+2 люстерка, - розповідають організатори виробництва.

Скопіювати виробництво можна  в якому з регіонів України. Виконати замовлення зможуть учні професійного ліцею 1-го курсу з мінімальним обладнанням. ЗСУ будуть раді.

Про те, що нині відбувається в Одесі, читайте у нашому репортажі: Війна війною, а похід до моря - за розкладом: як живе Одеса у часи війни.

Читайте також

1