На наступній сесії Верховна Рада займеться виконанням вимог МВФ

Парламентарі планують розглянути низку законів, необхідних для стабілізації економіки
Головне
На наступній сесії Верховна Рада займеться виконанням вимог МВФ
Народні депутати у сесійній залі (фото: Парламент UA)
9 Лютого 2021, 16:30
читать на русском

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, що на п'ятій сесії народні депутати займуться так званими "структурними маяками" Міжнародного валютного фонду (МВФ), тобто законодавчою базою реформ, необхідних для стабілізації економіки і розвитку державних інститутів.

Про це повідомило видання "Інтерфакс-Україна".

Це закони про Вищу раду правосуддя, про банки і банківську діяльність, Фонд гарантування вкладів фізосіб. Також потрібно врегулювати відновлення відповідальності за неправдиве декларування і проблему Конституційного суду, - розповів Корнієнко.

Крім того, за словами політика, все ще актуальним є питання судової реформи і збереження працездатності антикорупційної інфраструктури.

Також "Слуги народу" хочуть ініціювати амністію капіталів шляхом подачі "нульової декларації". Це буде означати, що Україна дає можливість "відбілити" доходи з яких не платили податки за увесь час незалежності України.

Податкова амністія допоможе залучити в економіку кошти, які зараз лежать в сейфах і" під матрацами". Люди зможуть почати працювати в бізнесі" з чистого аркуша", і з цього моменту сумлінно платити податки, - заявив Корнієнко.

Читайте також

Нагадаємо, 5 лютого у Верховній Раді представили концепцію закону про місцевий референдум. До компетенцій не належать питання відокремлення, виділення чи самоорганізації. Концепція пропонує, щоб питання, які не можуть бути предметом референдуму, були дещо розширені та доповнені з урахуванням компетенцій місцевої влади.

1