Верховна Рада України запровадила санкції проти Нікарагуа

За проєкт постанови проголосували 322 народних депутати
Верховна Рада України запровадила санкції проти Нікарагуа
Фото: УНІАН
2 Лютого 2021, 13:27
читать на русском
Верховна Рада затвердила рішення РНБО щодо санкцій проти Нікарагуа, влада якої відкрила своє консульство в окупованому Криму.

За ухвалення проєкту постанови №4689 "Про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 лютого 2021 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа" проголосували 322 народних депутати.

Читайте також

Секретар РНБО Олексій Данілов нагадав, що 10 лютого 2020 року Нікарагуа відкрило почесне консульство у Криму, а на посаду почесного консула було призначено Олега Бєлавенцева. Тож Україна засудила Белавенцева до 13 років позбавлення волі та ввела санкції проти країни.

Республіка Нікарагуа не реагувала на попередження та ноти, - заявив Данілов.

Нагадаємо, що 10 листопада Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним та непогодженим з Україною візитом посла Республіки Нікарагуа в Російській Федерації пані Альби Асусени Торрес до Автономної Республіки Крим, а також відкриттям "першої іноземної консульської установи" представництва Нікарагуа в окупованому Криму.

У відомстві зазначили, що нікарагуанські дипломати прибули в Крим для вручення консульського патенту так званому "Почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в м.Сімферополь" Олегу Бєлавєнцеву.

1