У Раді представили концепцію законопроєкту про місцевий референдум

На місцевих референдумах можуть розглядатися питання, які стосуються господарства
У Раді представили концепцію законопроєкту про місцевий референдум
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
5 Лютого 2021, 17:32
читать на русском

У Верховній Раді представили концепцію закону про місцевий референдум. До компетенцій не належать питання відокремлення, виділення чи самоорганізації.

Про це повідомляє пресслужба ВР.

Законопроєкт про місцевий референдум є нагальним, адже маємо забезпечити контроль народу за владою, обраною на місцях. Текст законопроекту буде доопрацьовуватися за результатами дискусій в робочій групі із залученням усіх зацікавлених осіб, - сказав перший віце-спікер Ради Руслан Стефанчук.

Концепція пропонує, щоб питання, які не можуть бути предметом референдуму, були дещо розширені та доповнені з урахуванням компетенцій місцевої влади.

Читайте також

До цих компетенцій не належать питання відокремлення, виділення чи самоорганізації. На місцевих референдумах можуть розглядатися питання, які стосуються господарства або кращого забезпечення життя на рівні відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Для решти існує всеукраїнський референдум, - пояснив замглави ВР.

Нагадаємо, 26 січня Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон про всеукраїнський референдум, запропонований президентом Володимиром Зеленським.

Президент України (досьє Володимира Зеленського) заявив, що новий закон про всеукраїнський референдум допоможе українцям чинити вплив на владу.

Читайте також наш матеріалЗакон Зеленського про референдум загрожує територіальній цілісності України