Зеленський розповів, чому політики бояться референдуму

Він вважає, що це інструмент впливу громадян
Головне
Зеленський розповів, чому політики бояться референдуму
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що новий закон про всеукраїнський референдум допоможе українцям чинити вплив на владу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Найбільше цього тижня вразило, як багато страху з`явилося в деяких політиків та їхніх "партійних" коментаторів від нашого закону про референдум. Зовсім не у суспільства, а саме в політиків. Знаєте, чому вони так бояться референдуму? Все банально. Це їхній ключовий страх перед людьми. Це страх перед незворотністю тих змін, які відбулись 2019 року. Коли дуже солідні діячі та діячки після десятиліть "царювання" у високих кабінетах вмить опинилися... без влади та впливу, - заявив Зеленський (досьє Зеленського).

Читайте також

Він вважає, що зараз ці політики "живуть лише однією цинічною надією, що нібито можна відігратись і знову зібратися "клубом старих друзів" на печерських пагорбах, щоб вирішувати все в державі для власної вигоди і не питаючи в суспільства".

А якщо народ має реальний інструмент референдуму, то такі діячі насправді не можуть бути впевненими ні в чому. Бо референдум – це інституційна зброя людей, щоб відсікати те, що не відповідає інтересам суспільства. Та обирати те, заради чого має працювати держава. Ми дали людям справжню можливість здійснювати вирішальний вплив на владу. І не на один раз, а назавжди. І скористатися цією можливістю народ може в будь-який момент. Тому, друзі-політики, звикайте. Вам тепер завжди доведеться враховувати, що останнє слово буде не за вами, а за суспільством, - додав президент.

Нагадаємо, 26 січня Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон про всеукраїнський референдум, запропонований президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також наш матеріал: Закон Зеленського про референдум загрожує територіальній цілісності України

1