Кравчук назвав головне питання для референдуму

Українці мають визначити, як вирішити "найболючіше питання" Донбасу і Криму
Важливо
Кравчук назвав головне питання для референдуму
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
1 Лютого 2021, 10:05
читать на русском

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (досьє Леоніда Кравчука) розповів, яке питання необхідно винести на всеукраїнський референдум у першу чергу.

За його словами, це має бути "найболючіше питання" Донбасу і Криму.

На жаль, анексія, війна на Донбасі сприймається політичними силами України по-різному. Часто політики, які фактично підтримують кремлівську політику, видають себе за патріотів і проголошують свої пристрасті на різних майданчиках... Йдеться про мир і війну, життя і смерть, рідко буває, щоб люди так розходилися. І, можливо, нам потрібно буде винести для того, щоб люди сказали, як має бути організоване життя в тих регіонах, які сьогодні не контролюються Україною, але є українськими територіями, — сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

Читайте також

Кравчук зазначив, що винесення цього питання на референдум стало б відповіддю для політичного врегулювання в Україні, яке має відбутися відповідно до принципів міжнародного права, але "з повагою до повного суверенітету і територіальної цілісності та незалежності України" в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, 26 січня Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон про всеукраїнський референдум, запропонований президентом Володимиром Зеленським.

Президент України (досьє Володимира Зеленського) заявив, що новий закон про всеукраїнський референдум допоможе українцям чинити вплив на владу.

Читайте також наш матеріалЗакон Зеленського про референдум загрожує територіальній цілісності України