На норковій фермі у Франції виявили хворих на коронавірус тварин

Знищать тисячу тварин та створену на основі них продукцію
На норковій фермі у Франції виявили хворих на коронавірус тварин
Норкова ферма (фото: скрін)
23 Листопада 2020, 15:33
читать на русском

На норковій фермі у Франції виявили вогнище захворювання на коронавірус. За рішенням влади, для ліквідації вогнища і мінімізації ризиків утвердять рішучі заходи.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства сільського господарства країни.

Тисяча тварин підлягає знищенню, а також створена на основі таких тварин продукція, - зазначили у відомстві.

Всього на території країни діє чотири ферми з розведення норок. Експерти перевірили їх, але поки вірус був виявлений лише на одній, ще у двох проводяться аналізи. Результати з'являться протягом тижня.

Читайте також

Нагадаємо, першою країною в Європі, на території якої у норок знайшли мутацію COVID-19, стала Данія.

Уряд Данії ухвалив рішення про знищення всіх норок на фермах для запобігання поширенню мутованого COVID-19. Прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен наголошувала, що новий коронавірус послаблює здатність до утворення антитіл, тому необхідні рішучі дії.

Пізніше Управління ветеринарії та харчових продуктів Данії повідомило, що всі норки, заражені новим коронавірусів, знищені.

Влада Данії вже визнала помилковим наказ про вбивство всіх норок в країні. Через цю ситуацію міністр сільського господарства Могенс Єнсен повідомив, що йде у відставку.

Згодом влада країни заявила, що завдяки знищенню всіх норок в семи муніципалітетах на півночі вдалося викорінити мутований коронавірус.