На Одещині мобілізований депутат міської ради відмовився їхати на фронт

Нині депутат перебуває під арештом
Головне
На Одещині мобілізований депутат міської ради відмовився їхати на фронт
Військовий Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
14 Березня 2023, 09:19
читать на русском

В Одеській області розслідується факт відмови близько 80 військовослужбовців виконувати наказ їхати на фронт.

Про це пише УНІАН.

Як повідомив заступник керівника Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Андрій Коцюба, частина військових одного з окремих батальйонів територіальної оборони Одеської області відмовилися виконувати наказ командування.

"Зокрема, у лютому підрозділ отримав наказ щодо передислокації з одного місця на інше, але близько 80 військових відкрито відмовилися його виконувати – відмовилися прибути на інше місце зосередження. Бійці зробили це тричі, останній раз – у присутності працівників правоохоронних органів", - сказав Коцюба.

Він підкреслив, що будь-яких підстав для невиконання наказу у військових не було.

Працівник прокуратури також розповів УНІАН, що наразі Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід (арешт) для 13 військових, серед них – місцевий депутат, який виконував обов’язки командира стрілецького відділення. Серед "відмовників" була певна кількість бійців, підпорядкованих йому.

"Наразі здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 402 ККУ. Проводяться слідчі дії, допити, вивчаються відповідні документи тощо", - зазначив Коцюба.

Як повідомило УНІАН джерело в правоохоронних органах, йдеться про депутата Роздільнянської міської ради, який обирався від вже забороненої політсили "ОПЗЖ" Володимира Нестєрова. За даними джерела, він разом з іншими "відмовниками" не захотів їхати у зону активних бойових дій.

Нагадаємо, обвинувачений у хабарництві депутат Трубіцин досі не виключений з фракції "Слуга Народу" у Київраді. Крім того, Трубіцин досі є головою постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

Читайте також

1