На Одещині створять новий національний парк

Парк буде розташований в межах території Смарагдової мережі Європи
На Одещині створять новий національний парк
Куяльник (Фото: Одеса 360)
17 Березня 2021, 19:47
читать на русском

Кабінет міністрів України підтримав створення національного природного парку "Куяльницький" на території Березівського та Одеського районів Одеської області.

Про це повідомляє урядовий портал.

Це дозволить зберегти природні комплекси та об’єкти в басейні Куяльницького лиману, які мають особливу оздоровчу, історико-культурну та наукову цінність. А також забезпечить розвиток Куяльницького лиману як туристичного об'єкта, - зазначили в Кабміні.

До парку передадуть 10801,198 га земель державної та комунальної власності:

  • 3490,6753 га в постійне користування;
  • 7310,5227 га включаються до його території без вилучення у землекористувачів.

Читайте також

Довідка: Куяльницький лиман відомий як важливий рекреаційний і бальнеологічний об’єкт державного та світового значення. Він включений до списку 14 найцінніших лиманно-гирлових комплексів чорноморського регіону України. Тут є родовище лікувальних грязей та мінеральних вод.

Куяльницький лиман визнаний курортом державного значення - Куяльник. Парк буде розташований в межах території Смарагдової мережі Європи ("Kuialnytskyi Lyman UA0000143").

Нагадаємо, згідно з указом № 526/2020 "Про створення національного природного парку "Королівські Бескиди" президента України Володимира Зеленського у Карпатах створять національний природний парк.