На похороні президента Танзанії затоптали 45 людей (відео)

Президент Танзанії Джон Магуфулі ігнорував коронавірус і висміював вакцинацію
На похороні президента Танзанії затоптали 45 людей (відео)
Тиснява на похороні президента Танзанії (скріншот відео)
30 Березня 2021, 22:01
читать на русском

45 людей загинули і ще 37 були травмовані у тисняві, що виникла на церемонії прощання з президентом Танзанії Джоном Магуфулі.

Про це повідомили у місцевій поліції, пише The East African.

Було багато людей, які хотіли потрапити на стадіон, і деякі з них не були терплячими. Вони намагалися прокласти собі шлях, і це призвело до тисняви, – повідомив командувач регіональної поліції найбільшого міста країни Дар-ес-Салама Лазаро Мамбосаса.

Люди штурмували стадіон в місті Дар-ес-Салам, де  виставили труну з тілом голови держави для публічного прощання. Танзанійці лізли через паркани і ламали огорожі.

Серед загиблих - п'ятеро членів однієї родини: жінка, двоє її дітей у віці шести і п'яти років, а також племінники - 11-річний хлопчик і восьмирічна дівчинка.

Контекст. Джон Магуфулі помер 17 березня. Йому був 61 рік. Влада заявила, що причиною смерті став серцевий напад. На початку березня Магуфулі перестав з’являтися на публіці. Опозиція заявляла, що він госпіталізований із COVID-19 у сусідній Кенії.

Читайте також

Магуфулі не запроваджував у країні карантин через коронавірус і радив прихильникам лікуватися молитвами. Він висміював вакцинацію, не носив маски, а країна не публікувала при ньому статистику про кількість хворих. Президент пояснював свою позицію тим, що не довіряє іноземній науці.

1