У Танзанії через спалах невідомої хвороби померло 15 людей, понад півсотні у лікарнях

Основним симптомом хвороби є раптова нудота і блювота з кров`ю за кілька годин - смерть
У Танзанії через спалах невідомої хвороби померло 15 людей, понад півсотні у лікарнях
Лікар в Танзанії (Фото: pexels)
9 Лютого 2021, 14:15
читать на русском

У південно-західній частині Танзанії стався спалах невстановленої хвороби, яка забрала життя 15 осіб і вклала на лікарняні ліжка ще понад півсотні людей.

Про це повідомляє Аfrica Feeds.

Повідомляється, що основним симптомом хвороби у більшості недужих є нудота і блювота з кров'ю. Представники охорони здоров'я країни заявили, що пацієнти помирають протягом кількох годин після початку перших симптомів.

Водночас міністерство охорони здоров'я Танзанії виключило спалах невідомого захворювання і направило в цей район групу експертів для вивчення ситуації.

Як зазначила головна лікарка віддаленого району Чуньян міста Мбея Феліста Кісанду, усі хворі живуть в одному районі і вмирають тільки ті, хто надто пізно звернувся до лікарні.За її словами, первинне клінічне обстеження виявило у пацієнтів, в основному чоловіків, виразки шлунка і захворювання печінки.

Кісанду додала, що "ми порадили їм не пити заборонене пиво, не палити і не вживати міцний алкоголь".

Міністерка охорони здоров'я Дороті Гваджика через кілька годин після коментарів Кісанду відсторонила її за те, що повідомила місцевим ЗМІ, що смерть наступила через хворобу.

У міністерстві заявили, що було встановлено, що про подібні симптоми повідомлялося ще з 2018 року і закликали громадськість зберігати спокій.

Читайте також

Нагадаємо, на початку грудня в Індії у штаті Андхра-Прадеш лікарі у понад 200 людей діагностували невідому хворобу з низкою різних симптомів, від якої померла уже одна людина. Лікарі повідомили про значну кількість симптомів у хворих - від нудоти до нападів, а також втрати свідомості. Індійські вчені припускають, що причиною невідомої хвороби, яка вклала на лікарняні ліжка понад півтисячі людей, є отруєння важкими металами.

1