Нудота, свербіж очей та напади: в Індії медики діагностували невідому хворобу

До лікарень госпіталізували 227 людей
Нудота, свербіж очей та напади: в Індії медики діагностували невідому хворобу
Невідома хвороба в Індії Фото: BBC News
7 Грудня 2020, 11:51
читать на русском

В Індії у штаті Андхра-Прадеш лікарі у понад 200 людей діагностували невідому хворобу з низкою різних симптомів, від якої померла уже одна людина.

Про це повідомили BBC News.

Зазначається, що на вихідних 227 людей госпіталізували через невідому хворобу у місті Елуру у штаті Андхра-Прадеш, що на півдні Індії. Лікарі повідомили про значну кількість симптомів у хворих - від нудоти до нападів, а також втрати свідомості.

Наразі причину хвороби ще не встановили, але коронавірус не є причиною.  Хоча Індія наразі є другою у світі країною за кількістю хворих на COVID-19, а у штаті Андхра-Прадеш було зафіксовано близько 800 тисячі хворих на коронавірус.

Міністр охорони здоров'я штату Алла Калі Крішна Срінівас заявив, що всі пацієнти, яких госпіталізували, мали негативний тест на COVID-19.

Хворі люди, особливо діти, раптово почали блювати після того, як поскаржилися на те що в них сверблять очі. Деякі з них знепритомніли або перенесли низку нападів, - розповів медичний працівник державної лікарні в Елуру.

Як повідомили місцеві чиновники, 70 пацієнтів виписали з лікарень, але ще 157 намагаються вилікувати.

Читайте також

Головний міністр штату Джаганмохан Редді розповів, що до Елуру відправили спеціальні медичні бригади для розслідування причини хвороби. Пан Редді планує відвідати місто особисто, щоб зустрітися з пацієнтами та їхніми родинами.

Невідома хвороба в Індії

Невідома хвороба в Індії Фото: BBC News

Пан Срінівас повідомив, що зразки крові пацієнтів не виявили жодних ознак наявності вірусної інфекції. За його словами, це якась таємнича хвороба, і лише лабораторний аналіз зможе показати, що це таке.

Ми виключили забруднення води або забруднення повітря як причину після того, як чиновники відвідали райони, де люди хворіли, - сказав він.

Водночас опозиційна партія "Телугу Десам" закликала провести розслідування інциденту, наполягаючи, що забруднення води стало причиною таємничої хвороби.

Нагадаємо, що 14 листопада у Китаї зафіксували 18 нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще 10 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання. Загалом хворих з активною формою COVID-19 у лікарнях наразі 388 людей.