У Харкові зафіксували смертельний випадок малярії

Померлий тривалий час працював в Екваторіальній Гвінеї
У Харкові зафіксували смертельний випадок малярії
Малярійний комар (Фото: Pixabay)
23 Грудня 2020, 13:31
читать на русском

Харківські лікарі зареєстрували смертельний випадок малярії у чоловіка, який тривалий час працював в Екваторіальній Гвінеї.

Про це повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Як вдалося з`ясувати під час епідрозслідування, під час роботи в Гвінеї чоловіка неодноразово кусали комарі, але малярією він не хворів.

Два тижні тому у чоловіка з`явилися загальна слабкість, головний біль і підвищення температури тіла до 37,5 градусів. Однак за медичною допомогою хворий звернувся лише 19 грудня. Його госпіталізували до лікарні й того ж дня хворий помер.

Як відомо, це вже п`ятий випадок малярії у Харківській області від початку року. Серед захворілих раніше 2 студенти та 2 непрацюючих громадянина, які прибули з країн Африки та Індії.

Читайте також

Довідка: малярія – інфекційна хвороба, збудником якої є плазмодії малярії, що передаються від хворої людини через укуси малярійних комарів. Хвороба дуже поширена в країнах з тропічним кліматом, проходить із загальним нездужанням, нападами ознобу, підвищенням температури тіла, порушеннями різних органів та систем організму.

Нагадаємо, у МОЗ прогнозують зростання кількості  хворих на коронавірус та грип після 8 січня та наполягають на новорічному локдауні.