Більшість українців вважає, що Україна не здатна впоратись з епідемією COVID-19

Лише п’ята частина опитаних вірить у спроможності країни
Більшість українців вважає, що Україна не здатна впоратись з епідемією COVID-19
Опитування (фото: Pexels)
30 Листопада 2020, 15:22
читать на русском

Більша частина українців вважає, що Україна не зможе самостійно впоратись з коронавірусною епідемією без допомоги інших країн.

Про це повідомила голова правління Центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва під час презентації результатів моніторингу громадської думки населення України

За її словами, лише п’ята частина опитаних українців вважає, що Україна здатна самостійно побороти епідемію COVID-19 без жодної зовнішньої допомоги. Понад 60% респондентів вважають, що Україна не впорається.

Лише п’ята частина дорослого населення дала ствердну відповідь про те, що Україна здатна впоратися з епідемією без допомоги інших країн світу. Дві третини (62,3%) вважають, що Україна не зможе сама впоратися з епідемією і 17 % вагаються з відповіддю, - зазначила Балакірєва.

Вона наголосила, що показники відповідей респондентів у регіональному розрізі досить близькі й не мають суттєвих розбіжностей.

Читайте також

Зазначається, що всеукраїнські соціологічні опитування дорослого населення проводили у червні, липні, серпні, вересні та листопаді 2020 року. Останнє опитування провели у листопаді, з 18 до 26 листопада 2020 року, у 24 областях України та м. Києві.

В опитування взяли участь 3020 респондентів.

Нагадаємо, що українці взяли участь в опитуванні щодо дій та заяв президента України Володимира Зеленського (досьє Зеленського). Найбільше невдоволення викликають економічна ситуація та боротьба з корупцією.

Респонденти переважно негативно оцінюють заяви та дії Зеленського, а вдоволені вони лише діяльністю президента у сфері культури.

1