Жителі Конго подолали епідемію Ебола

Лихоманки не зафіксували протягом місяця
Жителі Конго подолали епідемію Ебола
Лихоманка Ебола у Конго (фото: ВВС)
18 Листопада 2020, 16:08
читать на русском
У Республіці Конго заявили про подолання одинадцятого спалаху лихоманки Ебола та завершення епідемії у країні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяви конголезького уряду спільно з ВООЗ.

Зазначається, що про кінець епідемії Еболи заявили після того, як не зафіксували жодного випадку захворювання у північно-західній Екваторіальній провінції протягом місяця. Спалах лихоманки у цьому регіоні почався пів року тому та став причиною 119 випадків захворювання та 55 смертей.

У ВООЗ відзначили, що протягом останнього спалаху Еболи в Екваторіальній провінції провакцинували від цієї хвороби 40 тисяч людей.

Читайте також

Боротися з Еболою паралельно з COVID-19 було непросто, але значну частину досвіду, який ми накопичили в рамках подолання однієї хвороби, можна застосувати в боротьбі з іншою, - заявила регіональна директорка ВООЗ в Африці Мачідісо Моеті.

Нагадаємо, що в Демократичній Республіці Конго лихоманка Ебола вирувала протягом останніх двох із половиною років.

А  у Європі з'явився новий вид коронавірусної інфекції під назвою 20A.EU1, який швидко поширюється. Новий вид коронавірусу вперше знайшли у сільськогосподарських робітників.

У Данії виявили мутовану версію коронавірусу у 214 людей. Нову версію коронавірусу пов'язують з норковими фермами. В інституті заявили, що таку кількість випадків виявили з червня цього року.