У Греції виявили коронавірус на двох норкових фермах

Штамп вірусу, виявлений у тварин - такий самий, що був виявлений у людей
У Греції виявили коронавірус на двох норкових фермах
Норкова ферма (фото: скрін)
14 Листопада 2020, 02:02
читать на русском
На двох норкових фермах на півночі Греції виявлено коронавірус, заявили у п'ятницю у міністерстві сільського господарства країни.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що штамп вірусу, виявлений у тварин - такий самий, що був виявлений у людей.

Селекціонер однієї з ферм, де незабаром мав розпочатися забій 2 500 норок, також отримав позитивний тест на коронавірус.

Читайте також

Нагадаємо, що у Європі з'явився новий вид коронавірусної інфекції під назвою 20A.EU1, який швидко поширюється. Новий вид коронавірусу вперше знайшли у сільськогосподарських робітників.

Вчені наголошують, що друга хвиля пандемії в Європі може бути пов'язана з мутацією коронавірусу серед іспанських сільськогосподарських робітників. З літа 2020 року він поширився по більшій частині Західної Європи й на сьогодні на нього захворіла значна частка усіх нових випадків зараження на COVID-19.

У Данії виявили мутовану версію коронавірусу у 214 людей. Нову версію коронавірусу пов'язують з норковими фермами. В інституті заявили, що таку кількість випадків виявили з червня цього року.

Також у Данії планують знищити всіх норок, оскільки на фермах виявили нову мутацію коронавірусу. У поліції підрахували, що доведеться вбити від 15 до 17 мільйонів тварин.